Biblija je Bozja Rijec

1. Kralj Josija, kako je cistio hram I nasao “Bibliju”. (2 Kraljevima 23)

Ideja za likovni: Karte za ciscenje i donesenje Biblije. Svatko ce dobiti list papira (narezen na polu). Djeca mogu bojati kako god zele i ukrasiti naljepnicima. Nakon sto su zavrsili, mogu naljepiti kartu. Svaki tjedan ce dobiti zvijezdu ako su donjeli Bibliju i ako pomazu oko spremanja igracaka. Spremi karte na jedan od ploca.


2. Kralj Josija, kako je cistio hram I nasao “Bibliju”. Danas dodaj kako je Josija vidio da je narod zagrijesio i da su se pokajali. (2 Kraljevima 23)

Ideja za likovni: Likovni: Prije sluzbe, napravi male kjige (svaka knjiga moze imati 2-4 listova). Djeca mogu crtati najomiljene price iz Biblije na listovi. Napisi na “koru” Sveta Biblija


3. Prica: Kralj Josija, kako je cistio hram I nasao “Bibliju” i kako je Josija vidio da je narod zagrijesio i da su se pokajali. (2 Kraljevima 23)


Likovni: Daj svakom djetetu sliku Biblije za bojati. Nakon sto su bojali sliku, mogu rezati dio sto pise, “Bog te voli” i zalijpe na Bibliju. Objasni djecu da Biblija poklon i da trebaju dati nekome (kao traktat) i govore toj osobi o Isusu. Iduci tjedan ce podjeliti svima da li su nekome dali i sto su im rekli.



4. Prica: Ovaj tjedan ce djeca pricati pricu: Josija (2 Kraljevima 23)


Dodatne slike:




Comments